Ingredientai
Bolivinių balandų
1 puodelis
Konservuotų pupelių
0.5 puodelio
Konservuotų kukurūzų
0.5 puodelio
Šviežių kalendrų
1 sauja
Porcijos: 3
Gaminimo eiga
1. Išvirkite bolivines balandas. Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir jas patepkite aliejumi.
2. Išvirusias bolivines balandas sukrėskite į dubenį, ten pat berkite kukurūzus, pupeles, pasmulkintus česnakus, sudėkite pomidorų pastą bei prieskonius. Pasūdykite, papipirinkite ir viską išmaišykite.
3. Įdaru pripildykite paprikų puseles. Tuomet paprikas sudėkite į indą ir kepkite uždengtas folija iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
4. Vėliau nuimkite foliją, padidinkite orkaitės temperatūrą iki 200 °C ir kepkite dar apie 15 min. Dėkite paprikas į lėkštę, pabarstykite tarkuotu sūriu, kalendromis, apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.