Ingredientai
Dar vienas receptas šv. Kūčių stalui – keptų bulvių ir silkės salotos. Vietoj silkės galma naudoti ir sūdytą lašišą. Keptų bulvių ir silkės salotas galima valgyti šiltas, bet jos ypač skanios ir atvėsusios.
Gaminimo eiga
1. Bulves supjaustykite į 4 dalis, svogūną – ketvirčiais. Obuoliui išpjaukite sėklas, nulupkite žievę ir supjaustykite didesniais kubeliais.
2. Supjaustykite marinuotus agurkėlius griežinėliais, silkę – didesniais gabaliukais, kiaušinius pjaukite į 4 dalis.
3. Keptuvėje su aliejumi apkepkite bulves, įberkite pipirų. Apskrudus, įpilkite šviesiojo sirupo – taip jos karamelizuosis. Susmulkinkite česnaką ir berkite ant bulvių. Įtarkuokite citrinos žievelės, pilkite baltojo vyno acto ir pakaitinkite 1 minutę.
4. Bulves dėkite į serviravimo lėkštę, tada ant viršaus visus pjaustytus ingredientus, pilkite padažą. Papuoškite mėgstamomis žolelėmis.
ALFO PATARIMAI:
· Šias salotas galite valgyti šiltas, bet jos ypatingai skanios ir atvėsusios.
· Vietoj silkės galite naudoti sūdytą lašišą.