Ingredientai
Bazilikų
1 sauja
Saulėje džiovintų pomidorų
5 a. š.
Lazdynų riešutų
100 g
Česnako
2 skiltelės
Alyvuogių aliejaus
0.5 stiklinės
Žaliosios citrinos sulčių
0.5 vnt.
Ši bazilikų ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlė puikiai tinka ne tik veganams.
Gaminimo eiga
1. Visus ingredientus sutrinkite iki vientisos masės.
2. Gautą masę palaikykite šaldytuve, kad riešutai pabrinktų.
3. MANTINGA itališką duoną „Ciabatta“ kepkite orkaitėje 200 °C temp. apie 10–12 min.
4. Patiekiant papuoškite baziliko lapeliais ir kapotais džiovintais pomidorais. Ragaukite su duonele, kurią galite pakepinti ant keptuvės, kad ji būtų traškesnė.
PATARIMAI:
• Tinka sumuštiniams.
• Taip pat kaip užtepėlė (padažas), į kurią galima dažyti duonos skrebučius, lazdeles, vaisius ar daržoves.
• Skanu dėti į salotas kaip papildomą kreminį padažą.
• Galima pagardinti makaronus ar troškinius.