Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Į virtuvinį smulkintuvą sudėkite česnaką, svogūną, įpilkite kelis šaukštus judros sėklų ir rapsų aliejaus. Viską sumalkite. ⅓ masės atidėkite.
2. Į likusią masę berkite vištienos prieskonius, druską ir juoduosius pipirus. Viską išmaišykite.
3. Blauzdeles įpjaukite įstrižais pjūviais iki kaulo iš abiejų pusių (taip vištiena greičiau pasimarinuos ir prieskoniai liks įpjautose kišenėse.). Dėkite vištieną į paruoštą marinatą ir gerai juo įtrinkite.
4. Sultinio kubelį ištirpinkite vyne ir apelsinų sultyse, įdėkite šiek tiek česnakų ir svogūnų masės. Viską supilkite į skardą ir dėkite ją į apatinę orkaitės dalį.
5. Blauzdeles sukiškite į kepimo grotelių tarpus ir pasukite, kad jos užsifiksuotų ir laikytųsi (kaip tai daryti, galite matyti laidoje nuo 14 minutės). Dėkite į orkaitę virš skardos su skysčiu ir kepkite 185 °C temp. apie 30 min., kol vištienos blauzdelės apskrus.
6. Skardoje likusį skystį supilkite į dubenėlį, dėkite apelsinų džemo, sviesto. Tada į virtuvinį smulkintuvą sudėkite persimoną, sutrinkite, supilkite padažą ir vėl sutrinkite.
7. Į dubenį sudėkite kuskusą, smulkintas mėtas, likusią trinto česnako ir svogūno masę, įpilkite aliejaus, viską išmaišykite. Suberkite rankomis plėšytą salotą, įpilkite baltojo vyno acto ir išmaišykite.
8. Galite viską serviruoti atskirai arba vienoje lėkštėje. Papuoškite mėtų lapeliais.
ALFO PATARIMAI:
· Kuskusą galite keisti ryžiais.
· Jei dalis skysčio skardoje išgaravo, galite įpilti apelsinų sulčių.