Jei mėgstate čeburekus, šiems pyragėliams tikrai nesugebėsite atsispirti dėl traškios tešlos, sultingo įdaro ir aišku... dydžio!

Gaminimo eiga

1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską, cukrų, sausas mieles, įpilkite alyvuogių aliejaus, natūralaus mineralinio vandens ir viską išmaišykite iki vientisos masės. Tešlą kildinkite šaldytuve nuo 12 iki 24 valandų. Tada 1 valandą palaikykite kambario temperatūroje.

2. Iš žarnelių išspauskite šviežių triušienos dešrelių mėsą ir sudėkite į dubenį. Tada dėkite kubeliais smulkintą svogūną, smulkiai pjaustytus špinatus, gražgarstes, svogūnų laiškus ir baziliką, sutarkuotą arba smulkiai supjaustytą česnaką, 9 % pusriebę varškę, grūdėtasias garstyčias, įberkite druskos ir viską išmaišykite.

3. Iš tešlos formuokite norimo dydžio pyragaičių apskritimus. Į jų vidų dėkite šaukštą įdaro, pyragėlius perlenkite pusiau ir užspauskite kraštus. Kepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi iš abiejų pusių.

4. Nusausinkite juos ant popierinio rankšluosčio. Sudėkite pyragėlius į skardą su sviestiniu popieriumi ir kepkite 10 minučių 170–180 °C temp. orkaitėje.