Gaminimo eiga

1. Vištą išvalykite ir paruoškite gamybai. Obuolius taip pat nulupkite, išimkite jų vidų ir perplaukite. Tuomet vištą ištrinkite druska, sviestu bei kitais mėgstamais prieskoniais, o į vidų sudėkite obuolius. Vištą galite palikti marinuotis kelioms valandoms, bet geriausia – nakčiai.

2. Pasimarinavusią vištą apšlakstykite vandeniu ir įdėkite į įkaitintą orkaitę. Pradėkite kepti ir maždaug kas 10 minučių atidarę orkaitę, apšlakstykite išsiskyrusiomis sultimis, kad ji nebūtų per daug sausa.

3. Višta bus iškepusi tuomet, kuomet šakutė lengvai smeigsis į mėsą. Iškeptą vištą galite aptepti ir papuošti spanguolių uogiene.

Skanaus!

Receptu dalijasi IKI.