Ingredientai
Datulių
0.75 puodelio
Miltų
1 puodelio
Kepimo miltelių
1 a. š.
Cinamono
0.75 a. š.
Druskos
0.5 a. š.
Augalinio aliejaus
0.75 puodelio
Rudojo cukraus
0.5 stiklinės
Medaus
0.25 stiklinės
Didelių kiaušinių
2 vnt.
Vanilinio cukraus
1 a. š.
Kapotų graikinių riešutų
0.5 puodelio
Porcijos: 5
Gaminimo eiga
1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 laipsnių. Sudėkite datules į dubenį ir užpilkite labai karštu vandeniu. Kol ruošiate pyrago tešlą, palikite datules išmirkti.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir muskato riešuto prieskonius.
3. Tuomet atskirame, vidutinio dydžio dubenyje, sumaišykite augalinį aliejų, rudąjį cukrų, medų, kiaušinius ir vanilinį cukrų. Gautą mišinį supilkite į miltus ir viską gerai išmaišykite, kol gausite tirštą tešlą.
4. Iš vandens išimkite datules ir supjaustykite jas nedideliais gabalėliais. Jas kartu su smulkintais riešutais įmaišykite į gautą tešlą. Sviestu sutepkite kepimo formą ir į ją supilkite gautą tešlą. Galiausiai viską dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą.