Ingredientai
Karpio
1 kg
Grikių
100 g
Pievagrybių
150 g
Įvairių daržovių
200 g
Sviesto
4 v. š.
Aliejaus
1 v. š.
Česnako
1 skiltelė
Porcijos: 5
Gaminimo eiga
1. Karpį išdorokite, supjaustykite, pabarstykite druska, pipirais ir įtrinkite smulkintu česnaku. Palikite kelioms valandoms pasimarinuoti ir tada jį kepkite keptuvėje, įpylę į ją šaukštą sviesto ir aliejaus.
2. Per tą laiką išvirkite grikius, o daržoves patroškinkite su dviem šaukštais sviesto ir viską išmaišykite.
3. Grybus susmulkinkite ir apkepkite svieste, o vėliau ten pat sudėkite ir lydytą sūrelį.
4. Galiausiai į didelę lėkštę dėkite su daržovėmis sumaišytus grikius. Ant viršaus dėkite karpio gabalėlius ir viską apliekite grybų padažu.
Receptu dalijasi IKI.