Galvodami apie artėjančių Kūčių ir Kalėdų stalą daugelis lietuvių prisimena senąsias tradicijas. Viena jų – pasirūpinti, kad ant šventinio stalo būtų skanaus lietuviško spanguolių kisieliaus. Be to, kisielius gali būti pagardinamas papildomais prieskoniais – džiovintais obuoliais, cinamonu, gvazdikėliais, kardamonais, vanile ir kt.

Gaminimo eiga

1. Gaminant kisielių pirmiausiai karštu vandeniu nuplautas spanguoles sutrinkite trintuvu.

2. Gautą tirštimą kartu su vandeniu pilkite į puodą ant ugnies. Kaistant masei, nuolat ją maišykite ir nuo ugnies nukelkite prieš šiai užverdant.

3. Pakaitintą skystį perkoškite per tankų sietą, kad jame neliktų sutrintų uogų likučių.

4. Tuomet į nusunktą skystį pilkite bulvių krakmolą. Prieš tai pravartu jį ištirpinti pusėje stiklinės vandens, o jau tuomet lėtai maišant masę, pilkite jį į uogų mišinį. Tai leis kisielių sutirštinti tolygiau ir padės išvengti gumulų susidarymo.

5. Supylus krakmolą į mišinį, dar kartą pakaitinkite jį ant ugnies, nepamirškite nuolat maišyti. Tuomet leidus kisieliui kiek atvėsti, pilkite jį į ąsotį ir patiekite ant šventinio stalo.

Receptu dalijasi „Maxima”