Ingredientai
Batatų
2 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Kalafioro
0.5 vnt.
Svogūnėlių
5 vnt.
Imbiero gabaliuko (apie 5 cm)
1 gabaliukas
Česnako
3 skiltelės
Pastarnokų
2 vnt.
Ridikėlių
6 vnt.
Briuselinių kopūstų
5 vnt.
Spanguolių
1 sauja
Alyvuogių aliejaus
2 v. š.
Raudonėlio
2 šakelės
Šalavijo
3 šakelės
Čiobrelio
3 šakelės
Gaminimo eiga
1. Batatus perpjaukite pusiau, morką nuskuskite ir padalinkite į keturias dalis, kalafiorą padalinkite į stambesnes šakeles, svogūnėlių galiukus nupjaukite, imbierą nulupkite ir supjaustykite griežinėliais, česnaką susmulkinkite griežinėliais, pastarnokus perpjaukite išilgai.
2. Visas daržoves ir spanguoles sudėkite į skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir užberkite druskos, juodųjų pipirų, raudonėlio bei viską išmaišykite.
3. Įdėkite į 180 °C temp. orkaitę ir kepkite 40 minučių. Iškepus patiekite su šalavijo ir čiobrelio šakelėmis.