Iš Prancūzijos kilęs Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, pasakoja, kad prancūzai ištisus amžius puoselėja ne vieną Trijų Karalių šventės tradiciją, turi ir ypatingą jai skirtą skanėstą. Šis desertas ypatingas dar ir tuo, kad jame tradiciškai paslepiama maža porcelianinė ar molinė statulėlė. Tas, kuris gauna pyrago gabalėlį su paslėpta staigmena, tampa dienos valdovu: karaliene ar karaliumi.

Gaminimo eiga

1. Pirmiausia pasigaminkite pyrago įdarą: į vieną indą supilkite migdolų miltus, cukrų, įmuškite vieną kiaušinį, sudėkite sviestą, vanilės ekstraktą ir įberkite šaukštelį kvietinių miltų. Viską gerai sumaišykite iki vientisos masės, tuomet ją įdėkite į šaldytuvą ir palikite keliolikai minučių pastingti (kremą galite pasiruošti ir iš vakaro).

2. Iškočiokite atšildytus šaldytos tešlos lakštus ir suformuokite iš jos vienodo dydžio į blynus panašius apskritimus.

3. Baigus formuoti apskritimus iki 220 laipsnių įkaitinkite orkaitę. Ant kepimo skardos ištieskite kepimo popieriaus ir ant jo dėkite pirmąjį apskritimą. Ant jo tepkite paruoštą kremą, vėl dėkite apskritimą taip formuodami pyragą. Ant paskutinio apskritimo aštriu peiliu galite suformuoti norimą ornamentą.

4. Pabaigoje šį pyragą konditeriniu teptuku patepkite kiaušinio plakiniu ir įkaitintoje orkaitėje kepkite 15 minučių.

6. Tuomet pyragą išimkite iš orkaitės, apibarstykite cukraus pudra ir pakepkite dar 10 minučių. Iškepusį palikite bent 20 minučių atvėsti.

Skanaus!