Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Vandenį, maltą vanilę, sviestą ir cukrų puode kaitinkite ant vidutinės kaitros, kol ištirps sviestas.
2. Į gautą masę sudėkite miltus ir viską gerai išmaišykite iki vientisos masės ir šiek tiek atvėsinkite (apie 5 min.).
3. Į tešlą sudėkite varškę, įtarkuokite visą apelsino žievelę ir įmuškite kiaušinį, viską išmaišykite iki vientisos masės, sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu.
4. Puode įkaitinkite rapsų aliejų ir per konditerinį maišelį įspauskite tešlą į įkaitintą aliejų. Žirklėmis nukirpkite norimo dydžio lazdeles.
5. Kepkite nuolat vartant apie 2–3 min. arba kol apskrus. Iškepus nusausinkite virtuviniu popieriumi.
6. Į lėkštę aukštais kraštais supilkite cinamono cukrų, sudėkite čiuras ir apvoliokite cukruje.
7. Grietinėlę užvirkite, išjunkite kaitrą, sudėkite juodąjį šokoladą ir palikite keletai minučių, kol šokoladas ištirps. Išmaišykite iki vientisos masės.
8. Patiekite puodelyje ar stiklinėje ir šalia įpilkite karšto šokolado padažo.