Ingredientai
Sviestas
1 stiklinė
Rudasis cukrus
2 stiklinės
Kiaušiniai
1 vnt.
Rožinių maistinių dažų
0.5 a. š.
Miltų
3 stiklinės
Kepintos moliūgų sėklos
3 v. š.
Skrudintos migdolų drožlės
3 v. š.
Gaminimo eiga
1. Plakiklyje sumaišykite sviestą ir cukrų. Įmuškite kiaušinį ir išmaišykite. Tada įmaišykite maistinių dažų. Toliau sudėkite miltus ir žiupsnelį druskos. Viską gerai išmaišykite.
2. Tešlą išimkite į dubenį, įdėkite moliūgų sėklas ir migdolų drožles, sumaišykite.
3. Tešlą palaikykite šaldytuve uždengę apie 1 val.
4. Sušlapinkite šaukštą vandeniu, formuokite tešlos rutuliukus ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Sausainius kepkite 160 °C temp. orkaitėje 10–12 min.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG