Gaminimo eiga
1. Iš nuplautų vyšnių išimkite kauliukus ir apibarstykite maždaug 4 valgomaisiais šaukštais cukraus. Uogas palikite šaltai. Po kurio laiko susidariusį sirupą nupilkite. Leiskite uogoms pastovėti apie valandą ir vėl nupilkite susidariusį skystį.
2. Miltus suberkite į dubenį. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos. Vandens pilkite tiek, kad galėtumėte suminkyti nelimpančią prie rankų, bet ir ne per daug kietą, elastingą tešlą.
Užminkytą tešlą susukite į maistinę plėvelę ir palikite bent pusvalandžiui, kad išbrinktų.
Iškočiokite tešlą ir su stikline formuokite apskritimus.
3. Į apskritimus dėkite įdarą ir sulipinkite. Kraštus vyniokite panašiai kaip kibinus. Suformuotus virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Palaukite, kol iškils ir pavirkite dar 3 minutes.
4. Išgriebtus iš puodo virtinius apšlakstykite tirpintu sviestu, kad nesuliptų ir įgautų blizgesio.
5. Virtinius galima patiekti įvairiai, bet dažniausia jie apibarstomi cukrumi ir pagardinami grietine. Galima naudoti ir jogurto padažą.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Rimi“.