Ingredientai
Makaronai
200 g
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnako
1 skiltelė
Alyvuogių aliejus
3 v. š.
IKI jūrų gėrybių
200 g
Romas
20 ml
Gaminimo eiga
1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kiek nurodyta ant pakuotės.
Svogūnus ir česnakus susmulkinkite, ir apkepkite įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi, sudėkite IKI jūrų gėrybių mišinį, pilkite romo ir troškinkite, kol alkoholis nugaruos.
2. Sudėkite vyšninius pomidorus, pagardinkite druska, pipirais, pilkite porą šaukštų vandens, kuriame virė makaronai ir troškinkite apie 2–3 min.
3. Į keptuvę su troškiniu sudėkite virtus makaronus, raudonąjį pesto, smulkintas petražoles ir gerai išmaišykite.
4. Patiekite lėkštėje su šviežiais bazilikais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG