Ingredientai
Vištienos krūtinėlės
1 vnt.
Druskos ir pipirų pagal skonį
0.5 a. š.
Gurmaniškų pyragų prieskonių
0.5 a. š.
Apelsinai
1 vnt.
Rapsų aliejaus
1 v. š.
Pelėsinio sūrio
1 v. š.
Rudasis cukrus
1 a. š.
Grilinta vištienos krūtinėlė – tikras vasaros patiekalas.Kepkite keptuvėje ar kepsninėje. Grilinta vištienos krūtinėlė, patiekta su keptomis kriaušėmis, nepaliks abejingų.
Gaminimo eiga
1. Nuplaukite ir nusausinkite vištieną. Į dubenį supilkite grūstus pipirus, druską ir prieskonių mišinį. Įpilkite aliejaus ir išspauskite apelsino sultis, įtarkuokite trečdalį jo žievelės. Viską gerai išmaišykite ir gautoje masėje apie valandą marinuokite vištieną.
2. Kepkite apie 15 minučių.
3. Nuplaukite kriaušes ir nupjovę apačią išskaptuokite sėklas. Į kriaušės vidų įberkite cukranendrių cukraus ir įdarykite pelėsiniu sūriu. Nupjautą kriaušės dalį uždėkite atgal ir persmeikite bambukiniais iešmeliais, išmirkytais šaltame vandenyje. Jeigu kriaušę kepsite uždaroje kepsninėje – kepkite 12 minučių.
Skanaus!
Receptu dalijasi IKI.