Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Riešutus sudėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki trupinių.
2. Sudėkite visus likusius ingredientus ir maišykite toliau, kol masė taps vientisa ir lipni – jeigu ji per sausa, įdėkite kelias datules ar įpilkite vandens. Iš gautos masės formuokite rutuliukus ir dėkite į šaldytuvą, kad sukietėtų.
3. Burokėlių traškučius sumalkite į miltelius – jais galite gardinti ne tik energinius batonėlius, bet ir žaliuosius kokteilius, sriubas.
4. Burokėlių miltelius galite pasigaminti ir patys. Greitas būdas – įsigyti burokėlių traškučių ir juos sumalti kavamale. Jeigu nuspręsite gaminti iš žalio buroko, užtruksite ilgiau, bet taip pat pasigaminsite atsargų ilgesniam laikui. Gaminimo procesas labai paprastas: nuplautą ir nuluptą burokėlį reikia supjaustyti kuo plonesniais griežinėliais, sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir lėtai (maždaug 50-60 laipsnių temperatūroje) džiovinti orkaitėje (arba specialioje džiovykloje) 6-10 valandų. Džiovinimo laikas priklauso nuo griežinėlių storio.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Maxima“.