Ingredientai
Pjaustyti pomidorai
800 g
Didesnių svogūnų
100 g
Česnako
2 skiltelės
Ilgavaisiai agurkai
100 g
Raudonosios paprikos
200 g
Citrinų sultys
2 v. š.
Obuolių sidro actas
2 v. š.
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 a. š.
Šviežiai maltų pipirų
0.25 a. š.
Maltų kmynų
1 a. š.
Vandens
200 g
Alyvuogių aliejus
50 ml
Ilgavaisiai agurkai
100 g
Džiovintų raudonėlių
1 a. š.
Bazilikai (žali)
1 sauja
Porcijos: 3
Išbandykite gaspačio sriubą su agurkais. Dažniausiai agurkai sriubose naudojami supjaustyti mažais kvadratėliais, taip jie sriuboms suteikia ne tik gaivumo, bet ir traškumo. Tačiau karštą dieną, kai norite dar gaivesnės sriubos, rekomenduojama agurkus sutrinti. Taip gaspačio sriuba su agurkais įgaus švelnios ir vientisos tekstūros.
Gaminimo eiga
1. Daržoves nuplaukite, pasmulkinkite ir kartu su visais kitais ingredientais suberkite į elektrinį trintuvą.
2. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, papuoškite agurkų kubeliais, raudonėliais ir baziliko lapeliais. Patiekite su skrudinta duona.
Skanaus!
Receptu dalijasi IKI.