Ingredientai
Pjaustyti pomidorai
8 vnt.
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Česnakas
1 vnt.
Brinzos sūrio
200 g
Kedro riešutai
3 v. š.
Kietasis sūris
4 v. š.
Česnakas
1 skiltelė
Alyvuogių aliejus
5 v. š.
Gaminimo eiga
1. Kubeliais susmulkintus svogūnus ir kelias česnako skilteles pakepinkite su aliejumi. Pomidorus pirmiausia nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odeles, tuomet sutrinkite juos drauge su svogūnais. Viską sudėkite į puodą, suberkite prieskonius ir patroškinkite 10 min. Sriubą atvėsinkite.
2. Tuo metu paruoškite pesto padažą: į virtuvinį kombainą sumeskite 3 šaukštus kedrų riešutų, 4 šauštus tarkuoto sūrio, skiltelę česnako, šiek tiek baziliko, petražolių ir įpilkite 5 šaukštus alyvuogių aliejaus. Viską sutrinkite iki vientisumo. Sriubą pagardinkite padažu ir pabarstykite brinzos sūriu.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Rimi“