Ingredientai
Varškė
300 g
Prinokęs bananas
1 vnt.
Kiaušinis
1 vnt.
Cukraus
2 v. š.
Vanilinio cukraus
1 a. š.
Miltų
1 stiklinė
Kepimo milteliai
1 a. š.
Porcijos: 3
Kepti varškėčiai – universalus patiekalas. Tinka pusryčiams, galima patiekti pietums ir iškepti vakarienei. Valgykite keptus varškėčius dar karštus.
Gaminimo eiga
1. Varškę dedame į dubenį, ištriname šakute, įmušame kiaušinį, beriame cukrų, vanilinį cukrų, druską ir viską išmaišome.
2. Dedame stambia tarka sutarkuotą bananą, išmaišome. Miltus prasijojame, sumaišome su kepimo milteliais, dedame po šaukštą į varškės masę ir vis išmaišome. Miltų reikės tiek, kad masė būtų ne per skysta ir ne per kieta.
3. Prieš kepant formuojame varškėčius, apvoliojame juos miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių. Tiekiame bananinius varškėčiius su grietine ir/ ar mėgstama uogiene.