Ruošiant pomidorų sriubą galima naudoti ir pernokusius pomidorus – patiekalas bus dar gardesnis. Ši kreminė pomidorų sriuba labai tinka ir siekiantiems numesti šiek tiek svorio.

Gaminimo eiga

1. Pomidorų žievelę keliose vietose įpjauname, užplikome pomidorus karštu, ką tik užvirusiu, vandeniu ir palaikome 20-30 sekundžių. Nuimame pomidorų žievelę ir supjaustome juos skiltelėmis.

2. Svogūnus pjaustome pusžiedžiais, česnaką pasmulkiname. Į puodą, kuriame virsime sriubą, pilame šlakelį alyvuogių aliejaus, beriame svogūną, česnaką ir kepiname kelias minutes. Beriame šiek tiek pasmulkintą baziliką, dedame pomidorus ir troškiname apie 20-25 minutes atvirame puode.

3. Beriame druską, prieskonius ir pilame šiek tiek vandens (vandens kiekis priklauso nuo to, kokio tirštumo sriubos norite). Puodą uždengiame dangčiu ir verdame dar 12-15 minučių.

4. Išvirus puodo turinį susmulkiname blenderiu iki vientisos masės. Pilame sriubą į lėkštes, pagardiname grietinėle ir puošiame žalumynais arba krutonais (skrebučiais).

5. Pomidorų sriuba nekaloringa, tačiau labai turtinga savo skonių palete.