Daugeliui varškėčiai – vaikystę menantis patiekalas. Ir nors vieniems patinka valgant varškėčius jausti varškę, kitiems ji tinka labiau sutrinta, faktas vienas – dažnas šiam patiekalui nėra abejingas.

Gaminimo eiga

1. Varškę dedame į dubenį, ištriname šakute, beriame manų kruopas, cukrų, vanilinį cukrų, druską ir viską gerai išmaišome.

2. Mušame kiaušinius ir vėl gerai išmaišome. Dubenį uždengiame dangčiu arba plėvele ir paliekame pastovėti pusvalandį, valandą arba per naktį šaldytuve.

3. Prieš kepant formuojame varškėčius, apvoliojame juos miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių.

4. Varškėčius tiekiame su grietine ir/ar mėgstama uogiene, galime papuošti šviežiomis uogomis.