Ingredientai
Rudųjų lęšių
100 g
Didelės tarkuotos morkos
2 vnt.
Saliero lapkočio
2 vnt.
Didesnių svogūnų
2 vnt.
Česnako
2 skiltelės
Aitriosios paprikos
1 vnt.
Alyvuogių aliejus
3 v. š.
Sultinys
400 ml
Mėgstamų žolelių
1 saujelė
Lešių sriuba yra tas patiekalas, kurį turėtumėte gaminti kuo dažniau. Lasteliena, vitaminais B, C, E, mineralinėmis medžiagomis turtingos kruopos stiprins imunitetą, nervų sistemą, reguliuos virškinimo sisitemos darbą ir kt. O be to, lęšių sriuba yra itin gardi!
Gaminimo eiga
1. Lęšius išvirkite.
2. IKI ŪKIS morkas, saliero stiebus, pievagrybius ir kitas daržoves supjaustykite kubeliais.
3. Prikaistuvyje su alyvuogių aliejumi apkepkite daržoves ir viską užpilkite sultiniu.
4. Sudėkite prieskonius ir pavirkite apie 20 min.
5. Papuoškite smulkintomis žolelėmis.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG