Ingredientai
Rudeninis ir puikiai šventėms tiksiantis moliūgų pyragas. Tinka patiekti su augaliniais ledais ar kokosų grietinėle, bet taip pat skanu mėgautis ir be priedų. Moliūgų pyragas kepamas 25 cm skersmens apvalioje kepimo formoje, kurios gylis 2 cm, bet galima pritaikyti ir kitokioms.
Gaminimo eiga
1. Gerai išmaišyti ingredientus pagrindui, tešlą suformuoti į rutulį, apvynioti maistine plėvele ir įdėti į šaldytuvą – palaikyti bent porą valandų arba per naktį.
2. Tešlą palaikius šaldytuve – iškočioti (tešla gali būti gan biri, tad tą daryti reikėtų atsargiai). Tešlą kočioti tokiam dydžiui, kuris tiktų jūsų kepimo skardai.
3. Iškočiotą tešlą labai atsargiai įdėti į kepimo formą, keliose vietose subaksnoti šakute ir pakepti 180 laipsnių temperatūroje 7 minutes. Iškepus išimti kiek atvėsti.
4. Visus kitus ingredientus pyragui sumalti trintuvu iki vientisos masės ir supilti ant apkepto pagrindo.
5. Viską kepti apie 45-50 minutes, 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!
Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Plantasticka