Morkų pyragas – puikus pasirinkimas norint sveikesnio deserto. Minkštas, purus ir drėgnas – jis labai skanus. O jei morkų pyrago liks, kitą dieną jis bus dar skanesnis ir sultingesnis.

Gaminimo eiga

1. Nuskusti ir trintuve susmulkinti morkas.

2. Verdančiu vandeniu perlieti migdolus ir nulupti odelę. Sumalti juos mėsmale arba susmulkinti smulkintuvu.

3. Gerai suplakti kiaušinių trynius su cukrumi.

4. Sutarkuoti citrinos žievelę, išspausti sultis ir įmaišyti į tešlą.

5. Sumaišyti kvietinius miltus, kepimo miltelius ir druską.

6. Pakaitomis su migdolais ir morkomis sudėti gautą masę į plaktus trynius.

7. Suplakti kiaušinių baltymus, kad suputotų, ir supilti į tešlą.

8. Supilti gautą masę į gerai suteptą ir miltais pabarstytą 26 cm skersmens kepimo formą.

9. Nustatyti 175 laipsnių temperatūrą ir maždaug 45 minutes kepti apatinėje orkaitės dalyje.

10. Išimti tortą iš formelės, uždengti ir atvėsinti.

11. Paruošti glajų. Tam eikia gerai išmaišyti sūrį su minkštais riebalais ir cukraus pudra. Pagardinti tarkuota citrinos žievele ir išspaustomis citrinų sultimis.

12. Užtepti glajų ant atšalusio morkų pyrago.