Ingredientai
„Jeigu mėgstate pyragus su trapiu sviestiniu pagrindu, tai ir šis varškės pyragas neabejotinai patiks“, – sako tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė. Šį pyragą ji gamino pagal ukrainietišką receptą. Tad išbandykite – gal šis nuostabus varškės pyragas sužavės ir jums.
Gaminimo eiga
• Varškę, kiaušinius ir cukrų sumaišiau. Pagal originalų receptą nereikia maišyti iki vientisos masės, tai palikau kiek stambesnius varškės gabaliukus.
• Miltus, sviestą ir druską suminkiau. Gavosi trapi tešla. Išklojau ja 16 cm kepimo skersmens formą nuimamais kraštais.
• Ukrainoje neretai į pyragą dedasi razinos arba vyšnios. Jeigu turite ir norite – galite sumaišyti su varškės mase. Aš tiesiog supyliau ant pagrindo.
• Kepiau iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30min.