Maisto tinklaraštininkė Roma Labžentė (@5produktai) su vyru labai mėgsta traškią vištieną. „Jau teko mėsą išvolioti kukurūzų dribsniuose, kokoso drožlėse, džiūvėsėliuose su ciberžole, avižiniuose dribsniuose, tarkuotame sūryje. Bet šis receptas šiuo metu yra favoritas!“ – sako ir ragina visus pasigaminti traškios vištienos.

Gaminimo eiga

1. Vištieną supjausčiau nedideliais pailgais gabaliukais.

2. Dubenėlyje išplakiau kiaušinį, įmaišiau rūkytos saldžios paprikos ir druskos. Į kitą dubenėlį subėriau panko džiūvėsėlius.

3. Vištieną mirkiau kiaušinio plakinyje, po to džiūvėsėliuose ir vėl pakartojau. Taip visus gabaliukus mirkiau po 2 kartus.

4. Sudėjau į karšto oro gruzdintuvę ir kepiau 15min, kol apskrudo. Jei gabaliukai bus didesni, gali prireikti ir 20 minučių. Jei neturite gruzdintuvės, kepkite 180 laipsnių orkaitėje ne trumpiau kaip 25 minutes.

5. Kol kepa, pasiruoškite padažą. Pelėsinį sūrį sutrupinau. Visus ingredientus sumaišiau tarpusavyje. Ant viršaus pabarsčiau dar šiek tiek sūrio, nes o kodėl gi ne?

„Padažas puikiai tinka ne tik prie vištienos, bet ir prie įvairiausių salotų. O vištienos gabaliukai skaniausi šilti, nors, pripažinsiu, šaltus irgi greit sudorojome“, – rekomenduoja maisto tinklaraščio @5produktai autorė Roma Labžentė.