Moliūginis keksas – vienas iš galybės receptų, ką galima pasigaminti iš moliūgo minkštimo, likusio po skaptavimo. Pagardintas prieskoniais šis moliūginis keksas gal kiek primins kalėdinį kepinį.

Gaminimo eiga

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Pasiruoškite kepimo indą. Jei jis ne silikoninis, išklokite kepimo popieriumi.

2. Linų sėmenis mažame indelyje užpilkite 3 v.š. vandens ir palikite apie 10-15 min, kad išbrinktų.

3. Viename dubenyje gerai suplakite išbrinkusias linų sėmenis, moliūgų tyrę, cukrų, aliejų ir augalinį pieną (patogiausia tai daryti rankiniu elektriniu trintuvu).

4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, prieskonius ir druską. Gautą mišinį persijokite į paruoštą skystą moliūgo masę. Gerai išmaišykite. Suberkite spanguoles ir dar kartą išmaišykite.

5. Gautą masę supilkite į kepimo indą ir kepkite apie 40 min arba kol įbestas medinis pagaliukas lieka švarus.

Skanaus!

Receptu dalijasi organizacijai „Gyvi gali“ ir Valgykime sveikiau.