Ingredientai
Porcijos: 10
Vaflių receptas – labai senas, bet geras, niekada nenusibosta. Išsisaugokite šį vaflių receptą – vafliukai labai skanūs, tikra nostalgija.
Gaminimo eiga
1. Ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir gerai ištrinkite, kad cukrus ištirptų.
2. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių ir gerai išplakite.
3. Į atvėsusį sviestą nuolat maišant dėkite po vieną kiaušinio trynį, grietinę ir miltus.
4. Pabaigoje supilkite ant tešlos išplaktus kiaušinio baltymus ir atsargiai išmaišykite.
5. Vaflių keptuvą įkaitinkite, ištrinkite lašinukais, pilkite kelis šaukštus vaflių tešlos ir kepkite.
Patarimas:
Paprastai nepavyksta iš karto padaryti reikiamo tirštumo tešlą. Jeigu vafliai gaunasi per ploni, dėkite dar miltų.