Ingredientai
Spagečiai
250 g
Bazilikai (žali)
30 g
Alyvuogių aliejus
50 ml
Česnako
1 skiltelė
Parmezano sūris
50 g
Aliejaus
1 v. š.
Gaminimo eiga
1. Ruošiame Pesto padažą: kedro riešutus truputėlį paskrudiname ant sausos keptuvės ir beriame į molinį dubenėlį. Ten pat dedame baziliko lapelius, dalį parmezano sūrio, česnaką, pilame alyvuogių aliejų, paskaniname druska ir pipirais. Dubenėlio turinį ištriname medine mentele, arba (neturintiems laiko) viską dedame į smulkintuvą ir susmulkiname.
2. Gaminame spageti su pesto padažu: spageti makaronus išverdame sūdytame vandenyje su šaukštu aliejaus, pilame į kiaurasamtį ir leidžiame vandeniui nusibėgti.
3. Tada makaronus perkeliame atgal į puodą ir sumaišome su paruoštu Pesto padažu. Patiekiant spagečius pabarstome tarkuotu parmezano sūriu.