Ingredientai
Kiaulienos sprandinė
200 g
Bulvių
2 vnt.
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnako
2 skiltelės
Vištienos sultinys
2 stiklinės
Laurų lapų
2 vnt.
Čenakai – pats geriausias patiekalas! Sotu, skanu be galo, o darbo – minimaliai. O dar puikiau, kad šitaip nepervargstant galima paruošti pietus nors ir visam būriui. Baigiant kepti čenakus galite pagardinti grietinės šaukšteliu.
Gaminimo eiga
1. Mėsą supjaustykite kubeliais ir ½ kiekio sudėkite į indelių apačią.
2. Daržoves supjaustykite stambiai ir sumaišykite su druska bei pipirais.
3. Daržovių mišinį dėkite į indelius ant mėsos ir likusią mėsą sudėkite ant viršaus.
4. Į indelius supilkite vištienos sultinį ir sudėkite laurų lapus.
5. Indelius su čenakais dėkite į orkaitę įkaitintą iki 160 °C temp. ir kepkite su garų funkcija apie 60 min.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG