Ingredientai
Bulvių
5 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnako
2 skiltelės
Kiaušiniai
1 vnt.
Kefyro
100 g
Miltų
2 v. š.
Aliejaus
3 v. š.
Grietinės
3 v. š.
Krapai
1 sauja
Toks bulvinis blynas – puiki alternatyva paprastiems blynams. Šis kepinys – ir puresnis, ir pagaminsite jį paprasčiau. Bulvinį blyną valgykite su grietine, jogurt ar mėgstamu pagardu.
Gaminimo eiga
1. Bulves, svogūną ir česnaką sutarkuokite.
2. Į gautą masę įmaišykite kiaušinį, IKI kefyrą, druską, pipirus ir miltus.
3. Gautą masę suverskite į ketaus keptuvę, išteptą aliejumi, ir dėkite ant kaitlentės.
4. Pakepkite 5 min. Dėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite 180 °C temp. apie 30 min.
5. Bulvinį blyną apverskite ir ant jo dėkite grietinę bei papuoškite krapais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG