Ingredientai
Jei iki šiol dar neragavote triušienos, turbūt nežinote, kad tai viena labiausiai vertinamų mėsos rūšių. Baltoje triušio mėsoje praktiškai nėra riebalų. Ji labai naudinga vaikams ir maitinančioms mamoms. Triušiena yra vienas lengviausiai įsisavinamų produktų, mat žmogaus organizmas suvirškiną ją net 90 procentų.
Gaminimo eiga
1. Mėsą supjaustykite gabalėliais, truputį apkepkite aliejuje. Tada suberkite smulkiai supjaustytą svogūną ir morką.
2. Daržoves ir mėsą perdėkite į puodą ir užpilkite puse litro vandens. Suberkite smulkintus saliero stiebus ir valandą virkite ant silpnos ugnies, vis nuimdami susidariusias putas.
3. Atskirai išvirkite ryžius.
4. Kai baigs virti triušienos mėsa su daržovėmis, sultinį nupilkite per sietelį. Mėsos gabaliukus sudėkite į sriubos lėkštes, įdėkite ryžių, žirnelių ir užpilkite sultiniu.