Ingredientai
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnako
1 skiltelė
Alyvuogių aliejus
2 v. š.
Baltų pupelių
100 g
Bulvių
2 vnt.
Petražolės
1 sauja
Pupelių sriubą valgyti ne tik skanu, bet ir sveika. Tai – subtilaus skonio, naudingų medžiagų kupina daržovė. Joje gausu baltymų bei geležies, todėl šios daržovės ypatingai vertingos tiems, kurie nevalgo mėsos. Pupelių sriubą gardinkite smulkintomis petražolėmis.
Gaminimo eiga
1. Šoninę apkepkite puode, kol apskrus. Į tą patį puodą kepti dėkite kubeliais smulkintas morkas, svogūnus ir česnaką.
2. Viską užpilkite vištienos sultiniu, sudėkite pupeles.
3. Sriubą virkite apie 30–40 min., kol išvirs pupelės. Sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir pavirkite dar 10–15 min.
4. Išvirusią pupelių sriubą gardinkite smulkintomis petražolėmis.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG