Varškės spurgas verdame, kai norime puraus, minkšto deserto. Skanios ir atšalusios, bet ypatingai malonu valgyti karštas. Išvirusias varškės spurgas apiberkite miltiniu cukrumi.

Gaminimo eiga

1. Į dubenį mušame kiaušinius, truputį paplakame, dedame varškę, grietinę, beriame cukrų, vanilinį cukrų, manų kruopas, žiupsnelį druskos.

2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dedame į dube, užmaišome spurgų tešlą. Tešla turi gautis minkšta.

3. Giliame puode įkaitiname augalinį aliejų. Nustatome vidutinį ugnies kaitrumą, nes jeigu aliejus bus per karštas, spurgos greitai apkeps, o vidus liks neiškepęs.

4. Iš tešlos formuojame rutuliukus ir metame juos į puodą. Jeigu tešla labai minkšta, panaudokite sudrėkintą šaukštelį. Varškės spurgas apkepame iš abiejų pusių, išgriebiame kiaurasamčiu ir dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalai.

5. Dar karštos varškės spurgos apibarstomos miltiniu cukrumi.