Ingredientai
Sūrių riestainėlių
3 puodeliai
Sviestas
1 puodelis
Grietinėlės (35 proc. riebumo)
1 pakelis
Prinokęs bananas
4 vnt.
Porcijos: 5
Nekeptas bananų pyragas – puikus gaivaus deserto pavyzdys. Teks lukterėti, kol šaldytuve sustings, o jau po to – mėgautis. Bananų pyragui rinkitės prinokusius vaisius.
Gaminimo eiga
1. Riestainėlius sutrupinkite iki smulkių trupinių. Supilkite į juos ištirpintą sviestą ir gerai sumaišykite. Gauta mase išklokite apvalią skardą.
2. Dubenyje išplakite grietinėlę iki standžių putų.
3. Kitame dubenyje sumaišykite šokoladinį riešutų sviestą su kreminiu sūriu. Į šią masę atsargiai įmaišykite plaktą grietinėlę. Bananus supjaustykite pusės centimetro storio riekelėmis ir išklokite jomis pyrago pagrindą.
4. Ant viršaus paskirstykite kremą. Pyragą bent dviem valandoms dėkite į šaldytuvą. Prieš patiekdami, papuoškite cukraus pudra, bananais.