Ingredientai
Itališkam desertui tiramisu negali likti abejingas. Minkštas, drėgnas desertas neveltui laikomas vienu prabangiausių. Pagamintą tiramisu palaikykite šaldytuve bent 3 valandas.
Gaminimo eiga
1. Pirmiausia pasidarykite kavos – rekomenduojama, itališkos espresso. Tuomet atskirkite trynius nuo baltymų. Dubenėlyje plakite baltymus, kol taps baltos ir tirštos formos. Atidėkite juos.
2. Kitame dubenėlyje išplakite trynius, sumaišytus su cukrumi. Plakite ilgai, apie 3-5 min., kol gausite tirštą masę. Į kitą dubenėlį sudėkite maskarponės sūrį, ją truputėlį suminkštinkite – paspauskite su šaukštu, pamaišykite. Sudėkite jį į trynių mišinį. Išplakite viską su plaktuvu (lėtai, apie 2-3 min.), kol gausite tirštą masę. Tuomet sudėkite kiaušinių baltymus, gerai viską išmaišykite, kol gausis minkšta ir kreminė masė.
3. Tada paimkite tiramisu formą ir į ją dėkite į kavą pamirkytus sausainius. Galima daryti 1 arba 2 sausainių sluoksnius, priklausomai nuo formos gylio. Sausainius į kavą mirkykite labai trumpai, kad jos neprisigertų per daug.
4. Sudėkite juos taip, kad padengtų formos apačią ir tuomet ant viršaus dėkite kremą. Uždėkite dar vieną sausainių, mirkytų į kavą, sluoksnį ir vėl uždenkite su kremu. Uždėjus paskutinį sluoksnį, viršų apibarstykite kakavos milteliais. Palaikykite šaldytuve bent 3 valandas.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Lidl“.