Štrudelis su varškės kremu ir obuoliais – austrų virtuvės pasididžiavimas. Sluoksniuotos tešlos kepinys su dažniausiai saldžiu įdaru paplitęs ir kitose Vidurio Europos virtuvėse. Lietuvoje – taip pat. Štrudelį su varškės kremu ir obuoliais pagaminsite greičiau nei per pusvalandį.

Gaminimo eiga

1. MANTINGA lankstytą sluoksniuotą tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje apie 20 min.

2. Varškę, grietinėlę, cukrų ir vanilę sutrinkite rankiniu trintuvu iki kremo konsistencijos.

3. Obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis.

4. Berkite miltų, dėkite tešlos lakštus, pakočiokite ir per jų vidurį tepkite varškės kremą, ant jo dėkite plonai pjaustytus obuolius ir juos apibarstykite ruduoju cukrumi bei šaukšteliu cinamono.

5. Tešlos lakštą lenkite per pusę ir štrudelio viršų įpjaukite peiliu. Patepkite išplaktu kiaušiniu. Pateptą vietą apibarstykite truputėliu cinamono.

6. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 20 min.

Skanaus!

Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG