Ingredientai
Kiaušiniai
6 vnt.
Miltų
0.5 stiklinės
Krakmolas
0.5 stiklinės
Cukraus
1 stiklinė
Razinos
1 stiklinė
Džiovintos slyvos
1 stiklinė
Apelsinų cukatos
100 g
Citrinos žievelė
1 v. š.
Cinamono
0.5 a. š.
Porcijos: 5
Įvairių yra kalėdinių pyragų. Gamindami pagal vieną receptą jį brandiname, kitas receptas – šviežiai kepto ir iškart valgomo pyrago. Šis kalėdinis pyragas – būtent toks.
Gaminimo eiga
1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus išplakite iki standžių putų.
2. Trynius išsukite su cukrumi, suberkite miltus ir krakmolą. Gerai išmaišykite.
3. Suberkite džiovintus vaisius (slyvas smulkiai supjaustykite), riešutus ir prieskonius. Išmaišykite.
4. Sudėkite baltymus ir išmaišykite.
5. Tešlą sukrėskite į sviestu gerai išteptą kepimo formą.
6. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
7. Patiekite kalėdinį pyragą atvėsusį.