Ingredientai
Tobuli lietiniai blynai. Prie jų paruošė karamelizuotų apelsinų padažą. Dar puikiai tiktų šokoladinis padažas, nes lietiniai blynai nuostabiai dera su šokoladu.
Gaminimo eiga
* Miltus sumaišome su krakmolu, druska ir cinamonu.
* Apelsinų sultis sumaišome su mineraliniu vandeniu ir klevų sirupu. Beriame miltų mišinį ir užmaišome tešlą. Paliekame 5 min. Konsistencija turi būti vos vos tirštesnė nei lietiniams. Ją galite koreguoti miltais, mineraliniu ar sultimis.
* Įkaitiname keptuvę su lašeliu aliejaus. Į įkaitintą keptuvę liejame samtelį tešlos, tolygiai paskirstome. Apkepame iš abiejų pusių.
* Padažui supjaustome nuluptus apelsinus (be visokių odelių), įberiama cukraus arba įpilame klevų sirupo ir troškiname.
Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Sveikas receptas.