Ingredientai
Koldūnų tešlos gamyba nereikalauja ypatingų įgūdžių: tereikia miltus sumaišyti su druska ir užpilti maždaug 60 laipsnių temperatūros vandeniu. Tešlą būtina gerai išminkyti, o vėliau leisti jai pastovėti bent pusę valandos vėsiai. Taip miltai išbrinks ir koldūnų tešla bus elastinga, ją bus paprasta iškočioti, pripildyti įdaro ir sukurti norimą formą.
Gaminimo eiga
* Vieno kiaušinio trynį ir kiaušinį sumaišykite su vandeniu ir įberkite šaukštelį druskos. Likusį baltymą išplakite.
* Miltus nusijokite į dubenį, juose formuokite duobutę ir ten supilkite vandens ir kiaušinių masę bei išplaktą baltymą. Atsargiai, užgriebdami miltus iš visų pusių, užminkykite tešlą.
* Papildomai ją pabarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 15-30 min. vėsioje vietoje. Praėjus šiam laikui, formuokite koldūnus. Įdarui rinkitės varškę, mėsą, trintas bulves ir pan.
Skanaus!
Receptu dalijasi „Maxima“