Ingredientai
Apelsinai
2 vnt.
Alyvuogių aliejus
5 v. š.
Česnako
6 skiltelės
Muskato riešutai
0.25 vnt.
Druskos ir pipirų pagal skonį
1 v. š.
Klevų sirupo arba medaus
1 v. š.
Cinamono
0.5 a. š.
Viščiuko
1 vnt.
Gvazdikėliai
0.5 v. š.
Porcijos: 5
Savaitgalio pietums rekomenduijame išsikepti viščiuką su apelsinais. Nuostabus aromatas ir dar puikesnis skonis. Viščiuką su apelsinais kepkite apie valandą.
Gaminimo eiga
1. Vieno apelsino žievelę nuskuskite ir išspauskite abiejų apelsinų sulčių.
2. Apelsino sultis sumaišykite su IKI aliejumi, česnako skiltelėmis, tarkuotu muskato riešutu, druska, pipirais, klevų sirupu ir cinamonu. Gautą marinatą sumalkite rankiniu trintuvu ir juo apipilkite viščiuką. Apibarstykite gvazdikėliais.
3. Viščiuką kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 1 val.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG