Ingredientai
Saliero stiebas
1 vnt.
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Česnako
2 skiltelės
Didelės tarkuotos morkos
1 vnt.
Vištienos šlaunelių mėsa
200 g
Alyvuogių aliejus
2 v. š.
Kario prieskoniai
1 a. š.
Ciberžolė
1 a. š.
Kokosų pienas
400 ml
Petražolės
1 saujelė
Porcijos: 2
Receptas rytietiškos virtuvės gerbėjams – vištienos troškinys su kariu ir kokosų pienu. Prie troškinio išvirkite ryžių. Išvirusį vištienos troškinį su kariu papuoškite petražolėmis.
Gaminimo eiga
1. Saliero stiebą, svogūną ir česnaką supjaustykite kubeliais. Morkas susmulkinkite griežinėliais. Vištieną supjaustykite stambiais kubeliais.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepkite vištieną iš visų pusių apie 2–3 min. Pagardinkite druska ir pipirais.
3. Į keptuvę sudėkite smulkintas daržoves. Išmaišykite ir kepkite 4–5 min.
4. Sudėkite prieskonius ir supilkite kokosų pieną. Troškinkite apie 20–25 min.
5. Išvirusį vištienos troškinį su kariu papuoškite petražolėmis.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG