Ingredientai
Upėtakiai
1 vnt.
Alyvuogių aliejus
2 v. š.
Apelsinai
0.5 vnt.
Žaliosios citrinos
1 vnt.
Petražolės
1 saujelė
Porcijos: 2
Kepta žuvis su citrusais – nuostabaus skonio ir aromato patiekalas. O, kas svarbiausia, taip paprastai pagaminamas. Iškeptą žuvį su citrusais papuoškite petražolių lapeliais.
Gaminimo eiga
1. Žuvies odą įpjaukite peiliu ir pagardinkite druska bei pipirais.
2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir jame apkepkite žuvį iš abiejų pusių po 2 min., kol apskrus odelė.
3. Vaisius supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į kepimo skardos dugną.
4. Ant vaisių dėkite apkeptą žuvį ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
5. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 10–15 min.
6. Iškeptą žuvį su citrusais papuoškite petražolių lapeliais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG