Ingredientai
Didesnių svogūnų
1 vnt.
Ievagrybių
3 vnt.
Kiaulienos faršas
500 g
Kiaušiniai
2 vnt.
„Clever“ džiovinti abrikosai
4 vnt.
Razinos
1 saujelė
Džiovintos spanguolės
1 saujelė
Petražolės
1 sauja
Porcijos: 5
Šventėms gaminame netikrą zuikį su džiovintais vaisiais. Jei įprastai netikras zuikis būna vien iš mėsos faršo, šio receptas – pagerintas. Netikrą zuikį su džiovintais vaisiais kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 40 min.
Gaminimo eiga
* Svogūną ir pievagrybius smulkiai supjaustykite.
* Pjaustytas daržoves sudėkite į IKI kiaulienos faršą, įmuškite IKI kiaušinius ir pagardinkite druska bei pipirais.
* IKI džiovintus vaisius susmulkinkite ir sudėkite į faršą.
* Gerai išmaišykite ir leiskite pastovėti 30 min.
* Gautą masę dėkite į kepimo formą ir kepkite orkaitėje 170 °C temp. apie 40 min.
* Iškeptą netikrą zuikį atvėsinkite ir papuoškite petražolėmis.