Kai kurie grilio mėgėjai iki šiol gamina tik klasikinius mėsainius. „Baiminamasi eksperimentuoti, bet visiškai be reikalo, – tvirtina Šiaulių Valstybinės kolegijos Organizacijos komunikacijos ir rinkodaros antro kurso studentė Kotryna Petrikaitytė. – Šie mėsainiai tiesiog tirpsta burnoje.“ Kotryna dalijasi savo mėsainio receptu ir linki, kad jis taptų vasaros atradimu.

Gaminimo eiga

* Formuokite plokščius mėsos paplotėlius, šiek tiek didesnius už mėsainių bandeles. Paplotėlius sudėkite ant grotelių ir kepkite 10-15 minučių.

* Nuplaukite ir susmulkinkite salotas ir supjaustykite pomidorus bei agurkus.

* Likus 5 min. iki mėsos kepimo pabaigos ant mėsos paplotėlių uždėkite po dvi sūrio riekeles.

* Paskrudinkite mėsainių bandeles apie 30 s.

* Bandelę patepkite česnakiniu padažu, dėkite salotų, pomidorų riekeles, mėsos paplotėlį, agurkų griežinėlius, patepkite adžikos padažu, dėkite kukurūzo traškutį. Kitos bandelės pusę patepkite mėsainių padažu ir uždėkite ant viršaus. Persmeikite pagaliuku.

Skanaus!


Įdomu:

* Manoma, kad mėsainis atsirado XX amžiaus pradžioje JAV. Pasak populiarios legendos, pirmąjį mėsainį 1900 m. sukūrė virėjas Louisas Lassenas Niu Heivene, Konektikuto valstijoje. Istorija pasakoja, kad klientas paprašė virėjo greito valgio, kurį jis galėtų valgyti kelyje ir gavo jautienos paplotėlį tarp dviejų duonos riekelių.

* Šiuolaikiniai mėsainiai yra populiarus patiekalas daugelyje pasaulio šalių. Jų gamybai naudojama įvairios mėsos rūšys, prieskoniai, daržovės, įvairūs padažai, kiti priedai.