Šokoladiniai avokadų ledai – skonis magiškas! Per tokius karščius ką čia daugiau bešauksi. Tik „duokite ledų“, kad būtų galima kiauras dienas mirkti kokiam vandens telkiny ir valgyt ledus.

Gaminimo eiga

* Ištirpiname šokoladą su kokosų aliejum.

* Į kokteilinę ar blenderį dedame avokadą, kokosų pieno kietąją dalį, agavų sirupą ir druską. Viską gerai išplakame iki vientisos masės.

* Į nedidelį indą (aš naudojau mažą 8x10 cm kepimo formelę) dedame dalį ledų masės, apšlakstome šokoladu. Tuomet vėl dedame ledų masės ir vėl šokolado. Taip sluoksniuojame, kol neliks masės. Viršų papuošiame likusiu šokoladu ir dedame nakčiai į šaldymo kamerą.

* Ant viršaus galima užsibarstyti kepintų sūdytų žemės riešutų!

Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Skaniai kepa.