Ingredientai
Silken tofu
175 g
Cukraus pudra
6 v. š.
Veganiško kekso
200 g
Stiprios kavos
150 ml
Grietinėlės likeris
2 v. š.
Obuolių acto
2 v. š.
Neaktyvuotų maistinių mielių
1 v. š.
Porcijos: 2
Gaminimo eiga
* Ruošiame tiramisu kremą. Silken tofu dedame į blenderį kartu su obuolių actu, maistinėmis mielėmis, druska*, vanile ir plakam iki vientisos masės. Gautą masę kartu su grietinėle pilame į dubenį ir su plaktuvu (mikseriu) plakam kol gausime standžias, purias bangas (apie 10 min.). Kavą** sumaišykite su likeriu/ brendžiu.
* Sluoksniuojame tiramisu. Į kavos mišinį merkiame keksą ir padengiame stiklinės dugną, ant viršaus dedame tiramisu kremą iki pusės puodelio. Kartojame: keksą mirkome į kavą, dedame ant kremo, ant kekso*** vėl dedame kremo, tik šį kartą iki stiklinės viršaus ir gausiai pabarstome nesaldintos kakavos milteliais.
Pastabos:
* Tiek neaktyvuotų maistinių mielių, tiek juodosios druskos recepte galima išvengti, tačiau rekomenduoju dėti, nes tai suteikia tiramisu daugiau skonio natų (gylio).
** Kavą galite pasidaryti iš vakaro, kad gaminant nereiktų laukt kol atvės.
*** Rekomenduoju naudoti konditerinį maišelį, tačiau jei jo neturite, pasitarnaus ir paprastas šaukštas, tik įkrėtus tiramisu kremo, lengvai stuktelėkit stiklinę į kietą pagrindą, kad kremas sukristų ir nebeliktų susidariusių oro duobių.
Skanaus!
Receptu dalijasi organizacija „Gyvi gali“ ir Geistė, GReat in the Kitchen.