Ingredientai
Ilgavaisis agurkas
0.5 vnt.
Pjaustyti pomidorai
1 vnt.
Vyšninių pomidorų
1 sauja
Mėlynojo svogūno
1 vnt.
Čiabata
1 vnt.
Raudonojo vyno acto
1 v. š.
Alyvuogių aliejus
4 v. š.
Bazilikų lapelių
1 saujelė
Porcijos: 2
Itališkos salotos „Panzanella“ – lengvas patiekalas. Daug daržovių liudija, kad po šio patiekalo nesijausite apsunkę. Itališkas salotas puoškite bazilikais.
Gaminimo eiga
1. Agurkus supjaustykite griežinėliais, vyšninius pomidorus – pusiau, pomidorus – nedideliais gabalėliais. Svogūną supjaustykite šiaudeliais.
2. Duoną supjaustykite riekelėmis ir pagardinkite druska bei apšlakstykite aliejumi. Kepkite ant įkaitinto grilio po 1–2 min. iš abiejų pusių.
3. Apkeptą duoną supjaustykite kubeliais.
4. Likusį alyvuogių aliejų sumaišykite su actu, druska, pipirais ir cukrumi. Gerai išmaišykite.
5. Į lėkštę sudėkite pjaustytas daržoves ir duoną, išmaišykite. Apšlakstykite acto ir aliejaus padažu. Papuoškite bazilikais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG