Ingredientai
Rizotą su pankoliais ir smidrais drąsiai ruoškite laukdami svečių. Tai itin gardus ir sodrus patiekalas. Rizotą su pankoliais ir smidrais gardinkite pipirais.
Gaminimo eiga
1. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais.
2. Į keptuvę sudėkite sviestą ir smulkintus svogūnus. Troškinkite apie 5 min., kol svogūnai suminkštės.
3. Suberkite ryžius ir maišydami pakepkite 1–2 min., kol ryžiai pasidarys permatomi.
4. Supilkite vyną ir troškinkite 1–2 min. Pilkite trečdalį sultinio. Pavirkite apie 5 min. ir supilkite dar vieną trečdalį sultinio. Virkite dar 5 min.
5. Pankolį supjaustykite kubeliais, smidrus – stambiais gabalėliais. Į ryžius supilkite likusį sultinį.
6. Į išvirusius ryžius sudėkite sviestą ir smulkintas daržoves. Išjunkite kaitrą ir išmaišykite. Sudėkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite.
7. Dėkite į lėkštę ir pagardinkite pipirais.
Skanaus!
Receptų ir nuotraukų kūrėjai: VMG